Καλημέρα από τη Ρόδο #ΕνΏραΥπηρεσίας με την Ο.Π.Κ.Ε.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/06/2018 Διαβάστηκε: 1264 φορές

Mε απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Ιωάννη Γεωργακόπουλο, οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας ιδρύθηκαν τον Φεβρουάριο 2001. Πρόκειται για ολιγομελείς ομάδες αστυνομικών με ειδική εκπαίδευση, εξοπλισμό και οχήματα, ικανές να μετακινηθούν ταχύτατα τόσο εντός όσο και εκτός πόλης σε περιπολία, αλλά και σε αστυνομική δράση ακόμη και σε ειδικό περιβάλλον, απαρτιζόμενες από αστυνομικούς με αυξημένη αίσθηση καθήκοντος, άψογη συμπεριφορά και παράσταση.

Κύρια αποστολή είναι η προγραμματισμένη βάσει πληροφοριών αποφασιστική και αποτελεσματική επέμβαση σε περιοχές με αυξημένα προβλήματα, χώρους όπου συχνάζουν ύποπτα τελέσεως εγκλημάτων άτομα, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της βαριάς εγκληματικότητας (κλοπές, ληστείες, εκβιάσεις, συλλήψεις καταδιωκομένων, εμπόριο ναρκωτικών κ.τ.λ.).

Στην αποστολή της Ο.Π.Κ.Ε. επίσης συμπεριλαμβάνονται η συνδρομή σε άλλες Αστυνομικές Υπηρεσίες, η βεβαίωση παραβάσεων (πλην τροχονομικών), η εξασφάλιση τυχόν ιχνών-πειστηρίων εγκληματικής πράξης στο χώρο και η σύλληψη δραστών κ.λ.π. Βέβαια όπως καταλαβαίνετε η συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων αφού μπορεί να συνδράμει από την μεταγωγή άκρως επικινδύνων κακοποιών, την είσοδο σε κλειστούς χώρους ή καταυλισμούς, μέχρι την λήψη μέτρων ασφαλείας σε οργανισμούς και εγκαταστάσεις, τη φύλαξη ευπαθών στόχων υψηλής αξίας καθώς και τη συνοδεία, όπως κατά στην επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα, ξένων επισήμων.

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕ.Π.Α.Δ. Νοτίου Αιγαίου
Copyright © 2018 | Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου | Powered by Κ. Παπαχαραλάμπου